Lauantai 15.9

Lähettiin Helsinki-Vantaalle jo kello 7 aamulla, jotta oltais ajoissa tsekkaamassa tavaroita ja hakemassa mulle rahoja Forexilta. Auto jätettiin siskon miehen työpaikan pihaan josta sitten käveltiin suoraan terminaaliin. Finnairin lento Prahaan lähti ajallaan kello 09.40. Prahassa oltiin paikallista aikaa noin 10.45.

Saatiin lentokentältä vuokra-auto ja ajettiin Centrum Cerný Most-kauppakeskuksen parkkipaikalle ja jätettiin auto sinne. Metrolla mentiin sitten takaisin keskustaan päin ja jäätiin vähän ennen keskustaa pois ja ettittiin joku ruokapaikka. Siellä oli ihan hyvät sapuskat mutta muuten vähän joka juttu oli rikki tai muuten vaan huonosti siellä. Prahan metron portaissa mulle tuli kamala korkeanpaikankammo-ahdistus ja paniikki. Mä aloin melkein itkemään puolessa välissä portaita ja olin tosi helpottunu ku pääsin sieltä pois. Ruokapaikasta mentiinkin sitten ratikalla keskustaan. Jäätiin pois Prahan linnan lähettyvillä ja käveltiin sieltä linnan alueelle. Linna oli todella kaunis, siellä oli hyvännäkösiä vartiomiehiä ja presidenttikin oli jopa paikalla.       
938521.jpg938538.jpg
(Prahan linnan pääportti)                                  "Peace"-piispa 1700-luvulta Kaarlensillalla.

Prahan vanhankaupungin ja vanhankaupungin torin kautta Cerný Mostiin ja kohti Úpicea.

Sunnuntai 16.9

Sunnuntaina käytiin kenkäkaupassa Trutnovissa; mun taivaassa. Kolme paria kenkiä lähti mukaan yhteensä 65 eurolla. Deichmann on saatava Suomeen!!
938561.jpg

Sunnuntaina käytiin myös Hrádec Královén akvaariossa, mikä oli tosi huono. Aivan hirvittävän pieni, mutta sieltä kyllä löyty muutama tosi oudonnäkönen elukka mitä en oo ikinä ennen nähny. Siellä oli akvaariossa myytävänä semmosiä kalan ja vesiliskon sekotuksia. Ihan valkosia otuksia, joilla oli selkäevät ja kidukset ulkopuolella ja ne oli sen verran läpinäkyviä että niiltä näky sydän ulospäin. Lisäksi niillä oli jalat. Kunnon mutaatioita. Siellä oli myös maailman rumin kilpikonna näkyvillä. Ihan piikikäs kuori ja se vissiin oli lihansyöjä koska se pysty puremaan sormen irti; tai näin luki kuulemma siinä tsekinkielisessä tekstissä missä siitä kerrottiin.

Takas tullessa pysähdyttiin Kuks-linnan pihalla. Koko linnasta oli jäljellä enää vaan sairaala-osa, koska kaikki muu oli palanu joskus kauan aikaa sitten. Jos tää sairaala osa on näin kauheen iso, niin mitenkä iso se varsinainen linna sitten mahdollisesti oli. Mutta joka tapauksessa todella hieno. Sairaalan pihalla oli (kuvassa oikeella) kymmenisen patsasta ihmisen huonoista puolista ja (kuvassa vasemmalla) kymmenisen patsasta ihmisen hyvistä puolista. Kaikki patsaat oli tehty tosi yksityiskohtasesti.

938598.jpg

Sunnuntai-iltana vielä nähtiin pari siskon miehen vanhaa kaveria. Eli istuttiin myöhään yöhön paikallisessa pubissa. Honza ja Tomás oli tosi mukavia heppuja! Englannin opettaja ja insinööri. Sai nauraa pienessä kaljahuppelissa vedet silmissä Honzan jutuille. Annoin Tomásille mun Onnelan sytkärin ja Honza yritti lukea yökerho-sanaa moneen otteeseen ja se vaan kuullosti lähinnä "jekkerhöö"ltä.

Maanantai 17.9

Maanantai oli Puola-päivä eli mentiin Puolan puolella käymään. Tarkotus oli mennä yhelle bazaarille, mutta se oli ihan tyhjä. Siellä ei ollu myyjiä. Käytiin sitten Tsekin puolella Nachodissa. Maanantai oli ihan rauhallinen päivä

Tiistai 18.9

Tiistaina käytiin Opocnon-linnassa. Linnassa oli asuttu vielä 1900-luvun alussa joten siellä oli sisävessaki rakennettu. Linna oli hieno, mutta se näyttely linnan alakerrassa oli tosi persiistä - se kerto viimisen omistajan metsästysmatkoista Afrikkaan ja Amerikkaan. Siellä oli siis kuolleita eläimiä seinillä.

Me saatiin siskon kanssa englannin kieliset laput käsiimme ja yritettiin siitä seurata missä mennään. Siskonmies aina välillä kerto oppaan kertomaa faktaa meille, että esimerkiksi linnan joku omistaja oli muurauttanu pettäneen vaimonsa elävältä seinään. Tästä ei ollu sanaakaan siinä lappusessa mikä meillä oli.

938605.jpg

Opocnosta me mentiin Kuliniin ja tavattiin siskonmiehen veli ja sen tyttöystävä. Kulinista mentiin Kutná Horán ja sen tosi outoon kirkkoon. Kirkko on rakennettu n. 40 000 ruttoon ja sodassa kuolleitten luista.
Ihmettelen vaan miksi.
938619.jpg

Jatkan myöhemmin, nyt on lähdettävä töihin...