Ihanaa olla Suomessa! Ja katsoa telkkariohjelmia joista ymmärtääkin jotain ja jotka ei oo dubattuja. =) Hieman häiritsi katsoa Simpsoneita tsekinkielellä. Matkoilla on aina hieno ja ihana käydä, mutta on se kyllä niin kiva olla kotona; tosin mä en vielä ole omassa kotonani vaan siskon luona pari päivää. Tulinkin siis vaan nopeesti kertomaan matkasta ja sitten omassa kotonani kerron koko matkan läpi ja laitan kuviakin.

Praha. Aivan ihana kaupunki, tosin täynnä turisteja. Prahan linnan katedraalissa kannattaa käydä sillä se on (tynnyrissä kasvaneelle) suomalaisella aivan erilainen kokemus kuin jotkut suomen kirkot. Ne koristeelliset ikkunat on tosi hienot. Prahan vanha kaupunki on myös kaunis. Tuli räpsittyä hirvittävät määrät kuvia lähinnä arkkitehtuurista, koska ne talot siellä oli vaan niin upeita! Ainut kamala kokemus oli Prahan metron liukuportaat. Mulle iski, korkeanpaikankammoisena, aivan järkyttävä paniikki ylös mennessä ja melkein jopa aloin itkemään. Se olo oli jotain aivan kammottavaa! Alaspäin tuijotin siskon niskaa etten nähny mitään ympärillä tapahtuvaa. Persiistä koko kammo.

Käytiin Puolan puolella basaarissa kiertelemässä ja ostin farkut ja pari laukkua. Kun halvalla sai. Muuten se puolalainen olut, Strong, mitä suosittelin aikaisemmin, ei oo hyvää. Kamalaa litkua. Tsekkiläinen olut on paljon parempaa.

Käytiin mm. Opocnon-linnassa ja Kuks-sairaalalinnan pihalla, mistä laitan todellakin kuvia. Oli sen verran hieno paikka. Käytiin myös Kutna Horan "luurankokirkossa." Eli kirkossa minkä sisustus koostui 40 000 luurangosta. Tosi friikki paikka. Edelleenki mietin että mikä on sen idea?? Laitan siitäki kuvan. Hradec Královéssa, Náchodissa ja Trutnovissa kanssa pyörittiin. Ja jokaisessa paikassa oli tosi hienoja 1900-luvun alussa rakennettuja taloja; osa kunnostettuina ja osa ei.

Mutta kirjoittelen myöhemmin lisää.